Yeke Yeke - Studio Kelf

Yeke Yeke

  • Jaar

    2023

  • Klant

    DO! events

  • Type

    branding, identity, illustratie

Yeke Yeke vindt plaats aan de Belgische kust. Deejays en bands brengen muziek van elke uithoek ter wereld. Te buitensporig gedanst? Koel af met ijskoude drankjes uit de cocktailbar en hervul je tank met een wijd aanbod aan vers bereide snacks. Je kan ook deelnemen in workshops voor zowel kids als volwassenen. 

BRIEFING

De Yeke Yeke crew wil zomerse en positieve vibes uitstralen en dat is exact wat hun nieuwe branding ook moet doen. Een laagdrempelige brand creëren die focust op de zomer en inclusiviteit toont.

AANPAK

Om een unieke uitstraling te verzekeren, gingen we illustratief aan de slag. STUDIO KELF illustreerde een aantal types die elke editie terugkomen. De losse illustratiestijl definieert nauwelijks een gender, etniciteit of leeftijd. Er worden kleine referenties naar kustplaats De Haan meegegeven en ook de core van het festival (muziek, eten en drinken) is aanwezig. Het kleurenpalet is vrolijk en atypisch en zorgt, zowel online als offline, voor een goede herkenbaarheid.

RESULTAAT

Yeke Yeke is ondertussen toe aan z’n derde editie en trekt jaarlijks meer bezoekers. Het grafische decor blendt perfect met de muziek en gemoedelijke sfeer die er hangt.